Rólunk

Szuperintegrált, disszeminációs tér, ahol a jelen és a jövő találkozik

A Szegedi Tudományegyetem tudományos aktivitásának bemutatására – a Szent-Györgyi Albert Agorán belül – létrehozta az Informatoriumot, ami egy kétszintes, 400 négyzetméter összterű, szuperintegrált fizikai tér, ahol a megjelenítő és feldolgozó eszközök, háttér-rendszerek, adatbázisok, valamint az ezekre épülő információs szolgáltatások és az ezek igénybevételéhez szükséges asszisztencia, illetve vizualizációs kapacitás egyszerre érhetők el.

Az Informatorium egyidejűleg

 • Közösségi tér
  Az Informatorium az itt folyó tevékenységekben elkötelezett diákok, oktatók, kutatók, belső és külső szakemberek találkozási és interakciós tere.
 • Demonstrációs tér
  Új, korszerű eszközök, megoldások és szolgáltatások „bemutatóhelye”, illetve az ezekre épülő innovációk egyetemi „kisugárzási pontja” lesz. Az Informatorium lehetőséget, helyet, kapacitást kínál minden olyan érdeklődő cégnek, intézménynek melyek profilja és aktivitása vele azonos irányba mutat (coworking lehetőségek).
 • Kutatóhely
  Ahol nagy, kollaboratív tudományos munkák irányíthatóak, illetve követhetőek az érdeklődők számára.
 • Oktatótér
  Egyetemi kurzusok, tréningek, tanfolyamok, laborfoglalkozások, workshop-ok helyszíne, kihasználva a különleges eszközök és kapacitások lehetőségeit.
 • Disszeminációs helyszín
  Az egyetemen született kutatási eredmények, innovációk bemutatása, kihasználva a különleges megjelenítési kapacitást.
 • Kísérleti, fejlesztési tér
  speciális alkalmazások saját erejű fejlesztéseihez, tesztelési feladatok ellátásához, olyan infrastruktúra elemek kísérleti bevezetéséhez, amelyek egy következő lépcsőben kari vagy egyetemi szinten általánosak lehetnek.

Az Informatorium az Agorán belüli és egyetemi kapcsolatrendszerével, magas színvonalú infrastrukturális adottságaival egyedi lehetőségeket biztosít partnerei, ügyfelei részére.

Az Inforrmatorium egyedülálló helyszíne lehet projekt eseményeknek, céges rendezvényeknek, új technológiák/termékek bevezető rendezvényeinek, VIP eseményeknek, sajtótájékoztatóknak, forgatási tereknek.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó >

Hírlevél regisztráció

Friss információk közvetlenül a levelesládájába érkeznek.