Nagy Labor

A 150 fő befogadására alkalmas 250 m2 alapterületű demonstrációs tér kiválóan alkalmas új, korszerű eszközök, megoldások és szolgáltatások „bemutatóhelyeként”, valamint céges rendezvényekre, VIP rendezvényekre, partnertalálkozókra, kurzusok, tréningek megtartására.

 • Nagy Labor nem csak egy demonstrációs tér
  - 18 PC munkaállomás teszi lehetővé cégek számára technológiai alkalmazásaik tesztelését, melyhez 30 ezer fős hallgatói tesztalany áll rendelkezésre,
  - recruitment tér, ahol az egyetem kiváló hallgatói folyamatosan nyomon követhetőek, a jól képzett hallgatók kiválasztása valósulható meg,
 • A Nagy Labor több funkciós tér is
  - 50 m2 alapterületű Kütyüfarm, a Nagy Labor kiállítási terében különböző eszközök kiállítására és kipróbálására nyílik lehetőség,
  - 100 m2 felületű Screenwall, hyper vizuáltechnikai megjelenítést tesz lehetővé,
  - Szolgáltatási pont, cégek üzleti információs szolgáltatásainak kiajánlására,
  - 142 m2 alapterületű terasz, mely közvetlen átjárással összekapcsolható a Nagy Laborral.
 • Technikai felszereltsége igen korszerű, megfelel napjaink technikai elvárásainak. Szélessávú vezetékes internet és WIFI elérhetőség biztosított.

Intelligens Tárgyaló

A 12 fő befogadására alkalmas Intelligens tárgyaló kiválóan alkalmas üzleti tárgyalások, döntési labor helyszínéül. A Tárgyaló videó konferenciák hyper technológiájával felszerelt.

Intelligens Mintaotthon

Intelligens Mintaotthon (IMO)

Az Intelligens Mintaotthon azSZTE Informatorium emeletén megvalósuló, 100 m2-es, komplett mintaotthon - konyhával, nappalival, hálószobával, fürdőszobával -, melyben az aktuálisan elérhető, legkorszerűbb intelligens otthon-megoldások, táv-alkalmazások, háztartási berendezések és berendezési tárgyak mutathatóak be.

Az Intelligens Mintaotthon olyan felfedezést nyújt a látogatónak, mely részeként egy intelligenciával, innovatív technológiával felszerelt és berendezett otthon teljes komplexitásában válik megtekinthetővé és kipróbálhatóvá.

A Intelligens Mintaotthon egyúttal kísérleti tér is, ahol az IMO projekt partnerei, résztvevői nemcsak bemutathatják berendezéseiket, termékeiket, szolgáltatásaikat, hanem egy valós környezetben ki is próbálhatják, megmérethetik, tesztelhetik azokat az Informatorium látogatóival, de akár a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival, tudományos munkacsoportjaival is.

Az IMO egy olyan intelligens tér, ahol a kiállított, működés közben is használható berendezések és a hozzájuk kapcsolódó információs eszközök (szórólapok, prospektusok, televíziók, monitorok, tablet-ek, demo-filmek, applikációk, internetes felületek) lehetőséget adnak arra, hogy a látogatók reakcióit is rögzíthessük, amelyek a marketing adatbázis bővülésén túl a fejlesztésben, az innovációs aktivitásban is hasznosíthatóak.

Ez a közös projekt, mely több hazai vállalkozás és a Szegedi Tudományegyetem közös munkája révén valósul meg, remek példa arra, hogy miként valósulhat meg a gazdasági és a tudományos élet szereplőinek kooperációja a közművelődés platformján úgy, hogy minden szereplő saját, jól működő szinergiáit kapcsolja be egy új dimenzió, egy új érték létrehozása érdekében.

 

A loft lakás kialakítása a Bányai Bútorok tervei alapján

Tervezés – alkotás

A bemutatott lakásbelső megalkotásához, a Bányai Bútorok terveiben szereplő modern stílusú loft adta az alapot. Az enteriőr elkészítéséhez a tervezőcsapat, a cég több évtizedes szakmai tapasztalatának legjavát adta. A megvalósításban szerepet játszott a Bányai Bútorok magas színvonalú technológiai háttere és anyagismerete. A lakás bútorai kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával, modern bútormechanikával ellátva készültek. A különböző tapintású anyagok, az átgondolt színösszeállítás, az összehangolt formák, és a változtatható hangulatvilágítási rendszer is ezt a célt szolgálja.

Az ember, aki itt él…

vágyik arra, hogy egy aktív nap elteltével a privát szférájában zavartalanul tölthesse el idejét; beszélgessen szeretteivel,hallgathassa meg kedvenc zenéjét. Bízhat abban, hogy az itt felbukkanó formák, anyagok hosszú éveken át szolgálják őt.

Felhasznált anyagok

Az egy légterű lakás bútorzata tölgy furnér, fehér magasfényű és szürke bőrhatású fóliás frontok, és üveg kombinációjából született.

A nappali

A nappali bútor tölgyfa furnérozott elemekből és fehér magasfényű frontok kombinációjából született. Az egyszerű, letisztult formavilágú összeállítás a legmodernebb bútoripari technikát tartalmazza, mint például a szervóliftes felnyíló ajtó, mely érintésre nyílik és záródik. Illetve nyomásra nyíló tip-on mechanikával felszerelt fiókok, melyek 100%-ig kihúzhatóak.

A konyhabútor

A Lofthoz a minimál és a természetes stílus áll közel. Ennek jegyében tervezték a Bányai Minima konyhabútort. A látványt fokozza a kontrasztos színek használata.

A konyhabútor több szerkezeti egységre tagolódik. A fehér magasfényű fóliás szekrénysor tartalmazza a mosogatóegységet és hosszú munkapultjával bőséges helyet kínál az ételek előkészítéséhez. A főzősziget alkalmazása szellőssé teszi az összeállítást, ezzel is elegendő helyet biztosítva, hogy többedmagunkkal is főzhessünk a konyhában. A tölgyfa furnéros, vitrines tálalószekrény impozáns látványt nyújt. Az üveg átlátszósága lágyítja a határozott formákkal és színekkel megalkotott bútort. A sötétszürke bőr hatású fóliával készített egység alacsonyabb szekrényeivel lehetővé teszi, hogy a konyhában lévő társaság aktív kapcsolatot tudjon kialakítani az étkezőben ülőkkel. Az egyszerűséget hangsúlyozzák a bútor fogantyú nélküli elemei, melyek nyomásra nyíló mechanikával működtethetőek.

Az anyagok összeválogatásánál az egymással harmonizáló megjelenés mellett tartósságra és használhatóságra is törekedtünk. A konyhabútor tölgyfa furnérból, fehér magasfényű, és szürke bőrhatású fóliás elemekből készült. Magas minőségű bútoroknál a belső tartalomnak, azaz a vasalatrendszernek is előremutató technológiát kell képviselnie. Ezt képviseli a szervómechanika alkalmazása, mely egy beépített motoros technika segítségével, érintésre nyitja és zárja fiókjainkat, felső felnyíló szekrényeinket. A fékezett záródású mechanikával ellátott ajtó- és fiókpántok a zajmentes csukódást biztosítják. Minden fiókunk teljes mélységig, azaz 100%-ig kihúzható.

Részletes adatok:
Bútor típusa: Minima
Bútor színei: magasfényű fehér, szürke, tölgy
Munkalap: posztforming munkalap
Fiókrendszer: fémoldalas, teljes mélységig, 100%-ig kihúzható, fékezett záródású mechanikával felszerelt
Pántok: 110 fokos nyitásszögű, beépített hidraulikával rendelkező fékezett záródású, kivető pántok
Tároló helyek: fiókos, polcos szekrények; evőeszköztartó; tálalószekrény

A fürdőszobabútor

Light fürdőszobabútor programot a fények és az anyagok játéka jellemzi. A magasfényű és matt felületek kombinálása érdekes hatást kelt. A LED technikával megvilágított fa betét izgalmassá varázsolja a bútor megjelenését. A nyomásra nyíló hegyi dió előlapok, piperefiókokat rejtenek, melyek rekeszeiben kiválóan elférnek az apróbb kozmetikumok, ékszerek. A mosdóalatti szekrénybe épített rejtett piperefiók, szifonkivágással készült, így maximális helykihasználást eredményez. A saját fejlesztésű Gaya mosdótál Corianból készült, mely szilárd felületű anyag, higiénikus, rendkívül ellenálló és elegáns. Karbantartása egyszerű, évek múltán is ugyanazt a látványt nyújtja. Az alacsony fogyasztású LED világítás alkalmazása segítség a környezettudatos élethez.


Részletes adatok:

Bútor típusa: Light

Frontok színei: Fehér magasfényű

Mosdótál: saját gyártású Gaya Corian

Fiókrendszer: fémoldalas, teljes mélységig, 100%-ig kihúzható, fékezett záródású mechanikával

Pántok: 110 fokos nyitásszögű, beépített hidraulikával rendelkező, fékezett záródású kivető pántok

Tároló helyek: Piperefiók nyomásra nyíló fiókmechanikával, félszekrény fiókokkal, mosdóalatti szekrény fiókokkal,

A környezettudatos háztartások mintatere

Az Intelligens Mintaotthon konyhájának és fürdőszobájának nagygépeit a Whirlpool, míg a kisgépeket a Philips biztosította.

Whirlpool a fenntartható jövőér

Felgyorsult világunkban a vásárlók egyre többet tudnak a túlnépesedés veszélyeiről, a gyorsan fogyó természeti erőforrásokról és egyre többen tudatosan törekednek arra, hogy enyhítsék a környezetre gyakorolt negatív hatásukat.

A fenntartható jövőért azonban már az otthon falain belül is sokat tehetünk. A fehéráru szektor fókuszában évek óta a nagyon alacsony energiaigényű készülékek gyártása áll, mely összhangban van a Európai Unió rendelkezéseivel, a nemzeti kormányok törekvéseivel, valamint a különböző szakmai, érdekképviseleti szervezetek megállapodásaival. Az energiahatékonyságot célzó szabályozások és programok a növekvő környezettudatosság irányába mozdították el a fejlesztéseket.

A Whirlpool, a világ vezető háztartásigép-gyártójaként a környezetvédelmet kiemelten fontos üzleti felelősségnek tekinti és olyan nagy teljesítményű készülékek gyárt, melyek segítenek megőrizni a Föld erőforrásait és lehetővé teszik a hatékonyabb energiafelhasználást.

A Whirlpool folyamatosan törekszik arra, hogy élvonalbeli termékeket gyártson, melyek kevesebb vizet és energiát használnak, valamint olyan anyagok felhasználásával készül, melyek a lehető legkisebb terhelést jelentik a környezetre.

 

Zöld háztartási gépek a Philipstől

A Philips már 2009-ben olyan új termékcsaládot vezetett be a piacra, amely lehetővé teszi a fogyasztóknak, hogy energiát takaríthassanak meg. Ezeknek az energiatakarékos termékeknek a segítségével minden nap tehetsz valamit környezetünk megkímélésé érdekében.

Ezek a termékek jelentős mértékben mérséklik a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, mindezek mellett pedig olyan egyedülálló Philips technológiával készülnek, amely egyenletesen magas teljesítmény nyújtására képesek úgy, hogy közben lényegesen kevesebb energiát használnak fel.

Így maga a fogyasztó is aktívan részese lehet a környezet megóvásának, mert ezeknek a termékeknek a segítségével csökkentheti háztartásának széndioxid kibocsátását, miközben sem a termék-designt, sem pedig a teljesítmény illetően nem kell kompromisszumokat kötnie.

 

Intelligens Tárgyaló

Az Intelligens Otthonhoz kapcsolódik az Intelligens Tárgyaló, amely változtatható funkciókkal különböző, nagy értékhozzáadású tudásművelet támogatásának lesz ideális helyszíne ( Pl. Döntési laboratórium, fókuszcsoport-terem, exkluzív tárgyaló, telekonferencia-központ, tanterem).

Az Intelligens Tárgyalóba telepített, csúcsminőségű videó-konferencia rendszer révén nemcsak az üzleti tárgyalások, hanem tudományos eszmecserék, oktatási projektek dimenziói is kitágulhatnak.

 

Az intelligens telekommunikáció tere

Az Intelligens Mintaotthon telekommunikációs szolgáltatásait a Magyar Telekom biztosítja

A Magyar Telekom számára a fenntarthatóság, a környezet - társadalom - gazdaság hármasával
való kapcsolati rendszer felismerése, és az abban való pozitív tevékenység hosszú távú stratégiai elv.

A Magyar Telekom Csoport felelősséget és kötelezettséget vállal arra nézve, hogy működését, vállalatirányítását, tevékenységeit ennek szellemében végzi Magyarországon és minden országban, ahol üzletileg vagy másokkal való együttműködésben jelen van. Ez nemcsak a vállalatcsoport hosszú távú sikerét rejti magában, hanem a régióban betöltött szerepén, valamint a szolgáltatásain keresztül a társadalom, környezet és gazdaság számára is pozitív hatással bír.

A Magyar Telekom elkötelezett az innováció mellett, ennek egyik eredménye az SZTE Informatoriumban megvalósuló együttműködés. Az Intelligens Mintaotthonban megvalósuló, komplex telekommunikációs megoldásokat bemutató tér innovatív, inspiratív, a régióban egyedülálló kezdeményezés.

 

Az SZTE Informatorium Intelligens Mintaotthonának, az IMO projektnek partnerei:

a Whirlpool,

a Philips,

a Bányai Bútorok,

a Magyar Telekom.

 

 

 

 

 

 

 

Reklám

Statikus:
- szórólapok, prospektusok, brossúrák a Szolgáltatási Pulton,
- poszterek, roll-up-ok kihelyezése a térben,

Elektronikus:
- videó spotok, demo filmek vetítése a képernyőfal meghatározott felületein,
- benner hirdetések, reklámfilmek az Informatórium honlapján,
- hirdetési felületek az Informatorium applikációjában (okostelefonos alkalmazás) (fejlesztés alatt)

VIP szolgáltatások kiemelt partnereinknek

 • rendezvényenként 10 db ingyenes parkolóhely,
 • 12 asztali számítógép és 6 laptop használata MS WIN 7 Profession operációs rendszerrel az Informatorium Nagy Laborjában,
 • exkluzív belépés a világhírű Informatika-történeti Kiállításra.

Szakmai rendezvények, tréningek, kiállítások, egyéb rendezvények, marketing-kommunikációs kampányok összeállításában és lebonyolításában teljeskörű szakmai segítséget tudunk nyújtani. Rendezvényekhez igény esetén catering szolgáltatást is tudunk biztosítani.

Megközelítés

A Szent-Györgyi Albert Agora intézmény Szeged belvárosának szívében helyezkedik el, 5 perc kényelmes sétára (400 m) az Európa Nostra – díjas város nyüzsgő, a kulturális és üzleti élettel teli központjától. Az intézmény a gyalogosan és kerékpárral a Kálvária sugárút 23. szám felől, míg gépjárművel a Gogol u. 32. szám felől közelíthető meg.

Az intézmény saját, 78 férőhelyes parkolóhellyel rendelkezik.
Parkolási díj: 200.- Ft/óra.

A Szent-Györgyi Albert Agora Intézmény liftes, akadálymentes épület.

További információk:

Rózsa Péter, marketing-kommunikációs menedzser – DEAK Zrt.
Telefon: +36 70/616-4011
E-mail: rozsa.peter@deakszeged.hu

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó >

Hírlevél regisztráció

Friss információk közvetlenül a levelesládájába érkeznek.